Warning: ob_start(): function 'remover' not found or invalid function name in /home/azkjgp/nagyireceptje.com/index.php on line 14

Notice: ob_start(): failed to create buffer in /home/azkjgp/nagyireceptje.com/index.php on line 14

Notice: Undefined index: belep in /home/azkjgp/nagyireceptje.com/index.php on line 46

Notice: Undefined variable: denied in /home/azkjgp/nagyireceptje.com/index.php on line 86
<br /> <b>Strict Standards</b>: Non-static method modules::meta() should not be called statically in <b>/home/azkjgp/nagyireceptje.com/templates/template/header.php</b> on line <b>10</b><br /> <br /> <b>Strict Standards</b>: Non-static method modules::rovidit() should not be called statically in <b>/home/azkjgp/nagyireceptje.com/framework/modules.php</b> on line <b>93</b><br /> Madártej recept - Receptek a Nagyitól - Nagyireceptje.com

Madártej recept

Madártej recept

Összetevök

  • 1 liter tejhez 3-4 tojás,
  • 1 csomag vanília cukor,
  • egy kanál vaníliás pudingpor vagy liszt,
  • 6-7 kanál cukor.

Elkészítés

A tej háromnegyed részét a vaníliával főni tesszük. A tojásfehérjéket felverjük kemény habnak,2 -3 kanál cukorral tovább verjük, míg egészen kemény súlyos-fényes lesz.

A habot a forró tejbe mártott evőkanállal a tejbe szaggatjuk, de egyszerre csak négy galuska legyen a tejben. A tejnek nem szabad forrnia, csak jó forró legyen. Amikor a galuskák könnyen átfordulnak, megfordítjuk a másik oldalukra, majd mikor megfőttek lyukas kanállal kiszedjük a tejből.

Amikor az összes habgaluska kifőtt, a tojássárgájákat 4 kanál cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a pudingport vagy lisztet, és feltöltjük a félretett hideg tejjel, állandó kavarás mellett hozzáöntjük a forró tejhez, és felfőzzük. A tűzről levéve rárakjuk a galuskákat és hűtőszekrénybe kihűtjük.

Különböző gyümölcsökkel, csoki darabkákkal díszíthetjük.

Forrás: Rozi Konyhája

Köszönjük!