Warning: ob_start(): function 'remover' not found or invalid function name in /home/azkjgp/nagyireceptje.com/index.php on line 14

Notice: ob_start(): failed to create buffer in /home/azkjgp/nagyireceptje.com/index.php on line 14

Notice: Undefined index: belep in /home/azkjgp/nagyireceptje.com/index.php on line 46

Notice: Undefined variable: denied in /home/azkjgp/nagyireceptje.com/index.php on line 86
<br /> <b>Strict Standards</b>: Non-static method modules::meta() should not be called statically in <b>/home/azkjgp/nagyireceptje.com/templates/template/header.php</b> on line <b>10</b><br /> <br /> <b>Strict Standards</b>: Non-static method modules::rovidit() should not be called statically in <b>/home/azkjgp/nagyireceptje.com/framework/modules.php</b> on line <b>93</b><br /> Grízes tészta ( Darástészta ) recept - Receptek a Nagyitól - Nagyireceptje.com

Grízes tészta ( Darástészta ) recept

Grízes tészta ( Darástészta ) recept

Összetevök

  • 25 dkg széles metélt
  • 1 pohár búzadara (gríz)
  • 3/4 pohár víz
  • 3 evőkanál olaj vagy olvasztott margarin

Elkészítés

A tésztát megfőzöm, majd leszűröm. Miközben a tészta készül, egy másik lábasban az olajon vagy margarinon arany barnára pirítom a grízt, majd ráöntöm a vizet. Addig pirítom, amíg a vizet teljesen felszívja a gríz, és újra morzsás állagú lesz. Ezután belekavarom a tésztát, és lefedve pihentetem egy picit. Porcukorral és házi készítésű baracklekvárral az igazi.

Megjegyzés

A gríz pirítására biztonság kedvéért használhatunk teflonbevonatú edényt, hogy elkerüljük a leégést.

Fontos a víz mennyiségének elpárologtatása, tehát legyünk türelmesek, és várjuk ki, amíg a gríz újra morzsás állagú lesz, különben egy nagy massza lesz az egészből. Ha tartjuk a receptben leírt arányokat, nem fordulhat elő ilyen baki.

A ’pohár’ csak egységet jelöl, bár én az angol ’cup’ mértékét szoktam alapul venni. Mindegy mi a ’poharunk’, csak az arányok stimmeljenek.